Биографија

Ево већ педесте година четкице , платна и боје су саставни део мог живота и верни пратиоци на мом путу ка неком облику трајања , јер човек траје онолико колико траје сећање на њега или колико трају његова дела. Дружећи се са њима и оном што станује у мом бићу изродило се до сада око 10 000 слика.

Те слике су птичице које су се излегле у мом бићу и одлетеле од мене у неке даљине тамо негде на неке зидове, цвркуцу и певају песмице о животној радости. Све оне носе моју поруку да живот вреди живети и уживати у оној средини која ти је од бога дата и све што ти је потребно мозеш наћи ту око тебе само га треба спознати. Разлетеле су се по свим континентима и одневши део мене са собом мени оставиле задовољство умножавања.

Прву награду у низу признања добио сам у време када се Гагарин винуо у космос што је и била тема изложбе. Тада сам схватио да су и слике космичке летилице које са собом носе лепоту коју треба делити са свима.

Скрајнут од јавности, личним избором, све ове године сам се препустио дружењу са својом унутрашњом страном и спознавајући дар од бога покушавао да насликам живот.

Мотиве за моје слике сам увек тражио у свом окружењу и из истог тражио оно што мора бити саставни део слике који прави спону између мене и гледаоца.

СРБИЈА, СУНЦЕ, НЕБО, ЗЕМЉА, ВОДА, KАМЕН, СТАЗА, ТРАВА, ЗЕЛЕНО, ПРОПЛАНЦИ, ЛИВАДЕ, СУМЕ, ДРВО, ЖБУН, ДАЉИНА, БЛИЗИНА, СВЕТЛО, ТАМА, ТАРАБА, ПЛОТ, ЦРЕП, ЦИГЛА, ЛЕТВА, ГРЕДА, МАЛТЕР, ПАТИНА, ВАТРА, ТОПЛОТА, ДИМЊАK, ОГЊИШТЕ, KРПАРА, ОТВОРЕН ПРОЗОР, СЛАП, ПОТОK, ЗУБОР ВОДЕ, ЈЕЗЕРО, ПЛИЋАK, ДУБИНА, БРЗАK, KАПИЈА, УЛИЦА, KРОВОВИ,

И много тога из живота ће бити моја непресушна инспирација.
Све што човек позели да види је скривено на платну само треба да постоји неко ко ће то назначити.
Молио бих васнике презентираних слика да могу контактират са мном и слати своје коментаре на назначени маил.

Мирослав Радовић