Recenzija – Nenad Janicijević

 

Kad je pre otprilike 20 godina, jednog poslepodneva Mirče, u pratnji zajednickog poznanika, ušao prvi put u moju radnju, onako nasmejan, korpulentan, glasan i otvoren, odmah sam pomislio kako naša saradnja neće biti samo poslovna.
Mirče je čovek koji uliva poverenje i pobudjuje simpatije na prvi pogled.

Predhodnica Mirčetova su bile njegove slike. One su me prve upoznale s njim i to godinama pre našeg susreta.Mirnog kolorita, realistične,sa motivima vodenica, kapija, prepoznatljivih pejzaža,skrenule su mi pažnju i želeo sam da ih imam u svojoj galeriji.

Kao sto su njegove slike ostavile utisak na mene tako je i on sam bio prijatno iznenađenje. Dobar i zanimljiv sagovornik, čovek prijatnog karaktera postao mi je prijatelj od prvog trenutka. Vreme je produbljivalo nase druženje, podelili smo puno zajedničkih trenutaka,priče, smena i doživljaja.Postali smo kućni prijatelji. Ovaj duhovni Srbin je i posetilac svihsvetih gora i zadovoljstvo mi je bilo da saradjujem s njim u zajednickoj izradi davanja posebnog znacaja neuobičajenim suvenirima koje je doneo sa tih putovanja. Video sam da.Hilandarski ugarak, kamenčići iz Jerusalima i sa Mojsijeve gore kao i običan štap mogu da budu neprocenjivo vredni ako im Miroslav Radovic ,svojom nekom unutrašnjom moći ulije takav  značaj i strahopoštovanje.

Moram i da spomenem da je on valiki gurman i poznavalac rakije i vina.

O Mirčetu čovek može da piše puno a da ga ne dočara potpuno.

Mirčeta treba poznavati.

Nenad Janićijević Neša ART ZONA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

411381
Users Today : 19
This Month : 396
This Year : 3644
Total Users : 61381
Views Today : 58
Total views : 261662