Zaspati što pre, jer i san je postojanje posebno, neobično i kad usnimo i svoju stvarnost sa snom spojimo, vremenom se budimo pomoću Božijom i radujemo stvarnosti nepodnošljivoj.
(citat iz moje zbirke poetskih nagađanja)

Imam osećaj da sam već bio u tom polju, na tom puteljku, potoku, sedeo ispred vodenica i ispijao žestoke gutljaje hladne vode iz zemljanog vrča, pa posle toga brao sremuš na obroncima tek olistale šume, šetao pored oronulih seoskih kuća i klimavih taraba i gazio po plitkom i dubokom blatu……..
U velikom gradu pokušavam da prestanem sanjati, jer se vraćam u surovi, sivi, nadzvučni svet naopakosti.
Šetajući gledam u stare fasade skromnih gradskih prizemnica, njihove ograde i kapije preko kojih prosto kipe nabujali cvetni aranžmani.
Potrebna mi je nečija ruka i stisak njen da mi ublaži uzbuđenje jer ovde sam prvi put, a sve sam to već negde video.
Mlako, toplo, vruće, vrelo………slikarstvo moga prijatelja Miroslava Mirčeta Radovića ((samo njemu najdražima je dozvoljeno da ga zovu Meda).
Njegovo slikanje je darovito tkanje i filigransko ređanje slika stvarnosti, posebno oplemenjene stvarnosti, izraz spoljnjeg i unutrašnjeg ne baš svima vidljivog.
Iz većine njegovih slika izvire nežan unutrašnji sklop dobrog, naivnog i jakog čoveka.
Ja tu ne nalazim neke tajne, posebne formule metafizičkog, ezoteričnog, surovog i zastrašujućeg jer je umetnik je svim srcem posvećen realnom svetu u kome plivamo.
Poetske poruke slika i čestitost istih oplemenjuju nas, jer izrastaju iz duše autora, a ne iz pera likovnih kritičara.
Njegove slike zvuče i mirišu i jedino pitanje koje treba da postavimo je, da li smo spremni da iskreno doživimo Radovićeve slike, da li nam je bliska njegova duša, motivacija i estetika, a meni to svakako jeste.

Hvala ti što te poznajem, tvoj Bora

P.S. Sa velikim zadovoljstvom galerija Španac se ponosi što dugi niz godina sarađuje sa autorom, zahvalni Đorđe i Borislav Đurđević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

419592
Users Today : 18
This Month : 206
This Year : 11855
Total Users : 69592
Views Today : 33
Total views : 324118