Biografija

Evo već četrdesetpet godina četkice , platna i boje su sastavni deo mog života i verni pratioci na mom putu ka nekom obliku trajanja , jer čovek traje onoliko koliko traje sećanje na njega ili koliko traju njegova dela. Družeći se sa njima i onom što stanuje u mom biću izrodilo se do sada oko 10 000 slika.

Te slike su ptičice koje su se izlegle u mom biću i odletele od mene u neke daljine tamo negde na neke zidove, cvrkucu i pevaju pesmice o životnoj radosti. Sve one nose moju poruku da život vredi živeti i uživati u onoj sredini koja ti je od boga data i sve što ti je potrebno mozeš naći tu oko tebe samo ga treba spoznati. Razletele su se po svim kontinentima i odnevši deo mene sa sobom meni ostavile zadovoljstvo umnožavanja.

Prvu nagradu u nizu priznanja dobio sam u vreme kada se Gagarin vinuo u kosmos što je i bila tema izložbe. Tada sam shvatio da su i slike kosmičke letilice koje sa sobom nose lepotu koju treba deliti sa svima.

Skrajnut od javnosti , ličnim izborom, sve ove godine sam se prepustio druženju sa svojom unutrašnjom stranom i spoznavajući dar od boga pokušavao da naslikam život.

Motive za moje slike sam uvek tražio u svom okruženju i iz istog tražio ono što mora biti sastavni deo slike koji pravi sponu izmedju mene i gledaoca.

SRBIJA, SUNCE, NEBO, ZEMLJA, VODA, KAMEN, STAZA, TRAVA, ZELENO, PROPLANCI, LIVADE, SUME, DRVO, ŽBUN, DALJINA, BLIZINA, SVETLO, TAMA, TARABA, PLOT, CREP, CIGLA, LETVA, GREDA, MALTER, PATINA, VATRA, TOPLOTA, DIMNJAK, OGNJIŠTE, KRPARA, OTVOREN PROZOR, SLAP, POTOK, ZUBOR VODE, JEZERO, PLIĆAK, DUBINA, BRZAK, KAPIJA, ULICA, KROVOVI,

I mnogo toga iz života ce biti moja nepresušna inspiracija.
Sve što čovek pozeli da vidi je skriveno na platnu samo treba da postoji neko ko ce to naznačiti.
Molio bih vasnike prezentiranih slika da mogu kontaktirat sa mnom i slati svoje komentare na naznaceni mail.

Miroslav Radović

 


 

419592
Users Today : 18
This Month : 206
This Year : 11855
Total Users : 69592
Views Today : 26
Total views : 324111